Protectia datelor

Home / Protectia datelor

Datele de contact ale absolventului si accesul la chestionar

Aceasta sectiune prezinta informatii cu privire la modul de gestiune a datelor de contact ale studentului (adresa de email) si a celor completate de acesta in chestionar, pentru asigurarea confidentialitatii si anonimitatii datelor.

1. De unde obtine echipa de cercetare informatii cu privire la datele de contact ale studentului?

Datele de contact ale studentului sunt inregistrate si pastrate in cadrul universitatii/facultatii, in conformitate cu reglementarile legislative in vigoare privind colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal. Aceste date de contact (doar adresele de e-mail) sunt centralizate de catre echipa de cercetare de la nivel national, in format electronic, intr-o baza de date cu acces restrictionat, urmand sa fie utilizate exclusiv in vederea realizarii acestei cercetari, pentru transmiterea automata a invitatiilor de participare.

2. De ce sunt universitatea/facultatea si echipa de cercetare autorizate sa utilizeze pentru aceasta cercetare nationala datele de contact ale studentului?

Datele de contact ale studentului pot fi transferate si procesate de catre universitate/facultate doar in scop stiintific sau pentru a-si indeplini activitatile / sarcinile institutionale. Ambele conditii sunt indeplinite in cadrul acestei cercetari:

a) Expertii UEFISCDI si ISE centralizeaza raspunsurile tuturor studentilor din facultatile/universitatile participante si analizeaza datele exclusiv in scop stiintific, asigurandu-se protectia datelor cu caracter personal si anonimitatea respondentului.

b) Rezultatele acestei cercetari pot fi utilizate de universitati/facultati pentru a-si imbunatati serviciile oferite studentilor si pentru cresterea calitatii procesului de predare – invatare.

Adresa de e-mail a studentului (singura data de contact salvata) nu va fi utilizata pentru niciun alt scop decat cel de a invita si de a le reaminti studentilor sa participe la cercetare.

Toti angajatii care au acces la date cu caracter personal in perioada derularii cercetarii nationale EUROSTUDENT sunt supusi legislatiei in vigoare cu privire la protectia datelor. In acest context, furnizarea catre terte parti de informatii referitoare la datele de contact ale studentului, este strict interzisa si aceasta interdictie ramane valabila si in conditiile in care cei care le gestioneaza nu mai sunt angajati in cadrul institutiei respective.

3. Ce presupune completarea chestionarului on-line?

Chestionarul on-line se completeaza prin accesarea link-ului individualizat, transmis prin intermediul invitatiei de participare la studiu.

In momentul completarii chestionarului, raspunsurile sunt salvate intr-o baza de date localizata pe serverul central al UEFISCDI.

Pentru asigurarea anonimitatii respondentului si a informatiilor furnizate de catre acesta prin completarea chestionarului, datele de contact furnizate vor fi salvate si utilizate separat de raspunsurile la chestionar. Echipa de cercetare va utiliza datele de contact ale studentului (adresa de e-mail) numai in scopul declarat, pentru transmiterea automata a invitatiilor de participare la studiu.

In urma etapei de aplicare a chestionarului, raspunsurile vor fi analizate statistic la nivel central, rezultatele cercetarii urmand sa fie publicate doar in scop stiintific, fara a include concluzii individuale privind universitati/facultati sau persoane fizice.

 5. Rezultate
Rezultatele cercetarii vor fi publicate doar in scop stiintific si nu vor include concluzii individuale privind universitati/facultati sau persoane fizice.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati pe e-mail: eurostudent_ro@uefiscdi.ro.