ISE

Home / ISE

Institutul de Stiinte ale Educatiei (ISE) este o institutie nationala de cercetare, dezvoltare, inovare si formare in domeniile educatiei si tineretului, unitate conexa Ministerului Educatiei Nationale.

Institutul de Stiinte ale Educatiei isi propune sa contribuie activ la inovatia in educatie prin expertiza, formare, studii si cercetari, misiunea sa fiind sa ofere suportul stiintific necesar celor mai noi abordari in educatie, pentru o invatare autentica, motivanta, activa si creativa.

Institutul vine astfel in sprijnul unor actori diversi: decidenti, scoli si universitati, cadre didactice, parinti, copii, tineri si adulti angajati in invatare pe parcursul intregii vieti.

Cercetatorii Institutului au o experienta relevanta in dezvoltarea proiectelor de cercetare in domenii diverse: curriculum scolar, teoria educatie, educatie prescolara, alternative educationale, politici educationale si de tineret, management scolar, evaluare, educatia copiilor aflati in situatie de risc, educatia adultilor, formare continua, consiliere si orientare.

In implementarea proiectelor de cercetare, ISE colaboreaza cu ministere si agentii guvernamentale, inspectorate scolare si case ale corpului didactic, companii si organizatii ale societatii civile din tara si din strainatate. Pana in prezent, Institutul a implementat activ proiecte nationale si internationale in domeniul educatiei si al tineretului, a elaborat programe scolare si de formare a cadrelor didactice, a realizat proiecte pilot in domenii inovative ale invatarii.

Pentru mai multe informatii despre ISE, vizitati: http://www.ise.ro/.