Despre

Studiul european EUROSTUDENT, aflat în prezent în cea de-a șaptea etapă de implementare, își propune să contribuie la stabilirea de structuri naționale de monitorizare a dimensiunii sociale a învățământului superior, în 28 de state din Europa. De-a lungul etapelor anterioare de implementare, începând din anul 2000, proiectul european a reușit să construiască o rețea de grupuri de cercetare în peste 25 de tari.

Cercetarea urmărește colectarea și analizarea de date privind condițiile de viață și de studiu ale studenților din Europa, cu scopul de a obține indicatori comparabili pe plan european.

 

Studiul european EUROSTUDENT este coordonat de un consorțiu internațional, ale cărui competente și cunoștințe sunt utilizate în implementarea cercetărilor de la nivel național și în stabilirea de indicatori comparabili la nivel european și internațional.

Componenta Consorțiul internațional:

Coordonator: Institute for Research on Higher Education (HIS-HF), Germany

Membri:

Institute for Advanced Studies (IHS), Austria
Praxis Centre for Policy Studies (Praxis), Estonia
European Council on Student Affairs (ECStA), Belgium
ResearchNed, Netherlands
National Commission for Further and Higher Education (NCFHE), Malta
Federal Statistical Office (FSO), Switzerland

Obiectivele studiului EUROSTUDENT

Studiul EUROSTUDENT se concentrează pe următoarele obiective:

  • consolidarea capacității instituționale, cu scopul de a stabili structuri naționale de monitorizare a dimensiunii sociale a învățământului superior
  • realizarea unei cercetări comparative (pentru țările participante) privind dimensiunea sociala a învățământului superior european
  • oferirea de suport pentru tarile participante, atât în realizarea cercetărilor de la nivel național, cât și în utilizarea rezultatelor comparative de la nivel internațional

Astfel, EUROSTUDENT își propune să colaboreze cu grupurile de cercetători și cu factorii de decizie de la nivel național, cu scopul de a promova schimbul de cunoștințe și bune practici între țările participante.

Metodologiile și instrumentele utilizate în proiect se bazează pe cele dezvoltate în cadrul etapei anterioare a studiului, EUROSTUDENT VII. Pentru mai multe informații privind implementarea EUROSTUDENT VII, vă rugăm să vizitați http://www.eurostudent.eu/.

Rezultate EUROSTUDENT: