Despre EUROSTUDENT

Home / Despre EUROSTUDENT

Studiul european EUROSTUDENT, aflat in prezent in cea de-a sasea etapa de implementare, isi propune sa contribuie la stabilirea de structuri nationale de monitorizare a dimensiunii sociale a invatamântului superior, in 27 de state din Europa. De-a lungul etapelor anterioare de implementare, incepand din anul 2000, proiectul european a reusit sa construiasca o retea de grupuri de cercetare in peste 25 de tari.

Cercetarea urmareste colectarea si analizarea de date privind conditiile de viata si de studiu ale studentilor din Europa, cu scopul de a obtine indicatori comparabili pe plan european. Principalele subiecte analizate sunt situatia si contextul actual al studiilor, conditiile de viata, mobilitatea internationala si situatia familiala a studentului.

Studiul european EUROSTUDENT este coordonat de un consortiu international, ale carui competente si cunostinte sunt utilizate in implementarea cercetarilor de la nivel national si in stabilirea de indicatori comparabili la nivel european si international.

Componenta Consortiul international:

Coordonator: Institute for Research on Higher Education (HIS-HF), Germany

Membri:

Institute for Advanced Studies (IHS), Austria
Praxis Centre for Policy Studies (Praxis), Estonia
European Council on Student Affairs (ECStA), Belgium
ResearchNed, Netherlands
National Commission for Further and Higher Education (NCFHE), Malta
Federal Statistical Office (FSO), Switzerland

Obiectivele studiului EUROSTUDENT

Studiul EUROSTUDENT VI se va concentra pe urmatoarele obiective:

  • consolidarea capacitatii institutionale, cu scopul de a stabili structuri nationale de monitorizare a dimensiunii sociale a invatamantului superior
  • realizarea unei cercetari comparative (pentru tarile participante) privind dimensiunea sociala a invatamantului superior european
  • oferirea de suport pentru tarile participante, atat in realizarea cercetarilor de la nivel national, cat si in utilizarea rezultatelor comparative de la nivel international

Astfel, EUROSTUDENT isi propune sa colaboreze cu grupurile de cercetatori si cu factorii de decizie de la nivel national, cu scopul de a promova schimbul de cunostinte si bune practici intre tarile participante.

Metodologiile si instrumentele utilizate in proiect se bazeaza pe cele dezvoltate in cadrul etapei anterioare a studiului, EUROSTUDENT V. Pentru mai multe informatii privind implementarea EUROSTUDENT V, va rugam sa vizitati http://www.eurostudent.eu/.

Rezultate EUROSTUDENT V: