Componenta nationala

Home / Componenta nationala

Studiul european EUROSTUDENT se realizeaza cu sprijinul direct al tarilor participante, care desfasoara cercetarile nationale prin implicarea directa a grupurilor de cercetare si a factorilor de decizie in dezvoltarea instrumentului de cerectare, aplicarea acestuia la nivelul grupului tinta, analiza rezultatelor si utilizarea acestora in stabilirea si fundamentarea directiilor strategice nationale, privind dimensiunea sociala a invatamantului superior.

Cercetarea nationala din cadrul studiului EUROSTUDENT VI este coordonata de Ministerul Educatiei Nationale (MEN), prin Institutul de Stiinte ale Educatiei (ISE) si Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI)

Cercetarea consta in aplicarea unui chestionar on-line la nivelul studentilor din ciclurile de licenta, master si, optional, doctorat. Participantii sunt selectati dintr-un esantion reprezentativ la nivel national de facultati ale institutiilor de invatamant superior public si privat.

Principalele subiecte analizate sunt: situatia si contextul actual al studiilor, conditiile de viata, mobilitatea internationala si situatia familiala a studentului. Pentru mai multe informatii, puteti accesa documentul Structura chestionar EUROSTUDENT VI.
 
Echipa de cercetare transmite in mod automat invitatiile de participare tuturor studentilor care fac parte din esantionul national. Fiecare student invitat sa participe la cercetarea nationala primeste un link catre chestionarul on-line, asigurandu-se astfel protectia accesarii neautorizate (pentru mai multe detalii privind protectia datelor, vizitati pagina Protectia datelor, de la sectiunea Informatii utile)

In urma etapei de aplicare a chestionarului, raspunsurile vor fi analizate statistic la nivel central, rezultatele cercetarii urmand sa fie publicate doar in scop stiintific, fara a include concluzii individuale privind universitati/facultati sau persoane fizice.

Pentru mai multe informatii privind rezultatele obtinute pana in prezent la nivel national si european, va rugam sa vizitati sectiunea Rezultate.